Echte gerechten

Een eerlijke keuken, waarin het seizoen en regionale producten de boventoon voeren: dat is D’n Ingel. Onder de Maastrichtenaren geniet het grand café een goede reputatie en ook bij toeristen staat het op de kaart. D'n Ingel houdt er een bijzondere visie op na, waarin toegankelijkheid, de Bourgondische keuken, regionale producten en de wens van de gast samensmelten tot een smakelijk geheel. 

Toegankelijkheid staat bij D’n Ingel hoog in het vaandel. Een verliefd stelletje dat van een goed glas wijn geniet of een groep van dertig man die zich te goed doet aan de vele heerlijkheden op de kaart: D'n Ingel heet iedereen welkom. Het keukenpersoneel en de bediening kijken er elke dag weer naar uit om het de gast zo aangenaam mogelijk te maken.

Chef-kok Thomas Coenegracht is de man achter de culinaire creativiteit die de gasten krijgen voorgeschoteld. Hij kookte in China, Duitsland, Georgië en Amerika voor wereldleiders, popsterren en politici. De reizende chef streek neer in Maastricht, waar zowel Limburgers als toeristen nu van zijn kookkunsten kunnen genieten. Robin zit hier helemaal op zijn plek. “In Maastricht is het Bourgondisch genieten en leeft de liefde voor goed eten. Per vierkante kilometer vind je er ontzettend veel hoogwaardige restaurants. Het is echt een culinaire stad.”

De eerlijkheid van de keuken komt goed naar voren in de ingrediënten die Robin gebruikt. Die komen, als het even kan, namelijk rechtstreeks uit de omgeving. “Je hebt hier een schatkamer aan regionale producten. Onze voorkeur gaat echt uit naar dat soort ingrediënten. Zo prefereren wij een heerlijke en ambachtelijke Heuvellandham boven een Argentijns alternatief.

Kiezen is bij D’n Ingel tot een kunst verheven, dankzij de enorm uitgebreide kaart. Veelzijdigheid is hier belangrijk. “Je wilt voor iedereen lekker kunnen koken. Je zou met een half zo uitgebreide kaart ook toekunnen, maar bij D’n Ingel draait alles om de gast. Vandaar de ruime kaart.”

U bent van harte welkom om onze culinaire veelzijdigheid zelf te ervaren. 


D’n Ingel: Voor een Duvels goede beleving